25.02.2014

Indija in Tunizija novi pridruženi članici Madridskega protokola o mednarodnem varstvu znamk

Sistem za mednarodno varstvo znamk WIPO

Indija in Tunizija sta se s podpisom protokola k Madridskemu sporazumu v drugi polovici leta 2013 pridružili 89 drugim pogodbenicam Madridskega protokola o mednarodnem registriranju znamk. Odtlej lahko prijavitelji v okviru t.i. madridskega sistema razširijo varstvo svoje znamke tudi na Indijo in Tunizijo. Poleg Indije in Tunizije sta se Madridskemu protokolu v letu 2013 pridružili Ruanda in Mehika, tako da je število držav podpisnic tega protokola na dan 15. januar 2014 skupaj 91 (gl. seznam držav pogodbenic Madridskega sporazuma in protokola).

Svetovna organizacija za intelektualno lastnino (WIPO) v okviru madridskega sistema omogoča imetnikom prijavljene ali registrirane znamke v Sloveniji (osnovna znamka), da varstvo svoje znamke enostavno razširijo z vložitvijo zahtevka neposredno pri našem uradu.

>> Več o postopku za mednarodno registracijo znamke

avgust (3)  julij (11)  junij (13)  maj (11)  april (15)  marec (16)  februar (6)  januar (7)