01.07.2013

Hrvaška, Ciper, Mehika in Norveška so se pridružile TMview

Skupno v podatkovni zbirki že več kot 11 milijonov znamk iz 29 zbirk

S 1. julijem 2013 so še štirje nacionalni uradi za intelektualno lastnino omogočili dostop do svojih baz podatkov znamk skozi iskalno orodje TMview, ki omogoča brezplačen dostop do prijav in registracij znamk številnih uradov za znamke Ciper in Hrvaška sta se pridružili kot članici EU, Mehika in Norveška pa kot državi nečlanici EU.

Z zadnjo širitvijo podatkovne zbirke TMview se je skupno število uradov, ki prispevajo podatke, povečalo na 29. Poleg Hrvaške, Cipra, Mehike in Norveške so to: Avstrija, Bolgarija, države Beneluksa, Češka, Danska, Estonija, Finska, Francija, Italija, Irska, Litva, Latvija, Madžarska, Malta, Nemčija, Poljska, Portugalska, Romunija, Slovaška, Slovenija, Španija, Švedska, Združeno kraljestvo, Svetovna organizacija za intelektualno lastnino (WIPO) in Urad za usklajevanje na notranjem trgu (UUNT/OHIM). TMview sedaj omogoča dostop do približno 11 milijonov znamk.

Vzpostavitev skupnih orodij je konkreten rezultat programov mednarodnega sodelovanja in sklada za sodelovanje (Cooperation Fund), ki ga koordinira OHIM v sodelovanju z evropskimi in mednarodnimi partnerji.

S priključitvijo navedenih držav je iskalnik TMview postavil nov mejnik za pridobivanje ustrezne kritične mase podatkov znamk in se tako uveljavlja kot najpomembnejše referenčno iskalno orodje za znamke.

Od začetka delovanja orodja dne 13. aprila 2010 (slovenski urad se ji je s svojimi podatki pridružil že oktobra istega leta) so obiskovalci iz 196 različnih držav (predvsem Španije, Nemčije in Italije) s pomočjo orodja opravili že skoraj 4 milijone iskanj.

Več informacij je na voljo na spletni strani www.tmview.europa.eu.

avgust (7)  julij (11)  junij (13)  maj (11)  april (15)  marec (16)  februar (6)  januar (7)