22.12.2010

G&S Manager – novo spletno orodje WIPO

Pripomoček pri vlaganju mednarodnih prijav za znamke

Svetovna organizacija za intelektualno lastnino (WIPO) je na naslovu http://www.wipo.int/gsmanager/ ponudila uporabnikom novo spletno orodje, ki naj bi prijaviteljem mednarodnih znamk po madridskem sistemu olajšalo izdelavo seznama blaga in storitev – sestavnega dela mednarodne prijave. Uporabniki bodo tako lahko med okoli 30.000 standardnimi izrazi, klasificiranimi v skladu z 9. izdajo mednarodne klasifikacije blaga in storitev (Nicejske klasifikacije), izbrali tiste, ki najbolj ustrezno opisujejo blago ali storitve, ki naj bi jih njihova znamka varovala. Slovenskim uporabnikom bo to orodje zagotovo dobrodošla pomoč pri prevodu slovenskega seznama blaga in storitev, ki ga morajo skupaj z mednarodno prijavo predložiti Uradu RS za intelektualno lastnino, za potrebe WIPO pa nato tudi prevesti.

julij (2)  junij (13)  maj (11)  april (15)  marec (16)  februar (6)  januar (7)