02.10.2007

Evropski izumitelj leta in Evropski patentni forum 2008 v Ljubljani

Slavnostna podelitev nagrad Evropski izumitelj leta in Evropski patentni forum o podnebnih spremembah kot izzivu za sistem intelektualne lastnine

Evropska komisija in Evropski patentni urad (EPU) bosta maja 2008 že tretjič zapored s slavnostno prireditvijo počastila izumitelje z nagradami za najboljše patente, ki jih je podelil EPU. Tudi tokrat bodo nagrade podelili v štirih kategorijah: »industrija«, »mala in srednja podjetja/raziskovalna dejavnost«, »neevropske države« in »življenjsko delo«.

Pred slavnostno podelitvijo nagrad bodo gostje dvodnevnega Evropskega patentnega foruma z naslovom Vedro nebo pred nami? Podnebne spremembe in izzivi za intelektualno lastnino razpravljali o vprašanjih tehnoloških izzivov v svetu spreminjajočega se podnebja in učinkih naraščajoče potrebe po hitrem dostopu do tehnoloških novosti na sistem intelektualne lastnine.

Prireditev, ki bo potekala 6. in 7. maja 2008 v Grand hotelu Union v Ljubljani v sodelovanju z Vlado Republike Slovenije in Uradom RS za intelektualno lastnino, je uvrščena v uradni program predsedovanja Republike Slovenije Evropski uniji.

Podrobnosti o programu prireditve sledijo v prihodnjih objavah.

avgust (1)  julij (11)  junij (13)  maj (11)  april (15)  marec (16)  februar (6)  januar (7)