31.08.2018

Evropski izumitelj leta 2019

Oddaja predlogov do 28. 9. 2018

Evropski patentni urad (EPU) vabi k prijavi za nagrado Evropski izumitelj leta. Gre za prestižno odlikovanje za izumitelje z vsega sveta. Podeljujejo jo od leta 2006 in si je od tedaj pridobila sloves najvišjega evropskega odlikovanja. Edinstvena je tudi zato, ker ne upošteva le znanstvenih ali tehnoloških dosežkov, temveč tudi vpliv, ki ga ima izum na družbo in gospodarstvo, s poudarkom na posameznikih, ki spreminjajo življenja na bolje.

Predlagajte izumitelja! Izpolnite obrazec za nominacijo ene od nagrad, ki se bo podelila v sledečih kategorijah:

• industrija,
  • manjša in srednja podjetja,
  • raziskovalna dejavnost,
  • države nečlanice EPO,
  • življenjsko delo.

Več (v angleškem jeziku): https://www.epo.org/learning-events/european-inventor/nominate.html

september (3)  avgust (4)  julij (4)  junij (5)  maj (6)  april (5)  marec (9)  februar (6)  januar (7)