10.09.2010

Evropski izumitelj leta 2011 - javni razpis

Rok za prijave podaljšan do 30. septembra

Evropska komisija in Evropski patentni urad, ki nagrado za evropskega izumitelja leta, najvišje evropsko odlikovanje za izumitelje z vsega sveta, podeljujeta od leta 2006, sta podaljšali rok za prijavo na javni razpis.

Sebe ali drugega lahko prijavi vsakdo – posamezniki, manjša in večja podjetja, univerze, raziskovalne ustanove. Visokostrokovna mednarodna žirija, sestavljena iz podjetnikov, direktorjev, znanstvenikov, raziskovalcev, investitorjev in novinarjev, bo ocenila predlagane izume glede na stopnjo inventivnosti, praktično uporabljivost, tržni uspeh, gospodarski in družbeni doprinos ter doprinos k izboljšanju kakovosti vsakdanjega življenja in varstva okolja. Nato bo nominirala tri finaliste v vsaki od petih kategorij (industrija, manjša in srednja podjetja, raziskovalna dejavnost, neevropske države in življenjski dosežek), ki bodo povabljeni na svečano podelitev nagrad. Na  svečanosti, ki bo potekala maja 2011 (ob Dnevu EU) v Budimpešti (glavnem mestu vsakokrat predsedujoče države EU), bodo razglašeni končni nagrajenci. Spomnimo, da je bila leta 2008 gostiteljica tega svečanega dogodka in spremljevalnega Evropskega patentnega foruma tudi že Ljubljana oziroma Slovenija.

>> Več o nagradi in več o prijavi.

avgust (6)  julij (11)  junij (13)  maj (11)  april (15)  marec (16)  februar (6)  januar (7)