13.05.2015

Evropska komisija je objavila Strategijo za enotni digitalni trg

Vpliv digitalne revolucije na pravice intelektualne lastnine

Evropska komisija je 6. 5. 2015 objavila podroben načrt za oblikovanje enotnega digitalnega trga, ki ga sestavljata dokumenta (trenutno obstajata le v angleškem jeziku):

Kot navaja Evropska komisija na svoji spletni strani, internet in digitalne tehnologije spreminjajo svet na vseh življenjskih področjih in v vseh poslovnih panogah. S tem načrtom želi Evropa izkoristiti digitalno revolucijo ter ljudem in podjetjem ponuditi nove priložnosti. Cilj enotnega digitalnega trga je odprava regulativnih ovir in oblikovanje enega samega trga iz 28 nacionalnih trgov. Sprejeta strategija za enotni digitalni trg vključuje niz usmerjenih ukrepov, ki jih je treba sprejeti do konca naslednjega leta. Sloni na treh stebrih: (1) boljši dostop potrošnikov in podjetij do digitalnega blaga in storitev po vsej Evropi; (2) oblikovanje ustreznega okolja in enakih konkurenčnih pogojev za razcvet digitalnih omrežij in inovativnih storitev; (3) čim boljše izkoriščanje potenciala rasti digitalnega gospodarstva.

>> Več na spletišču Evropske komisije

september (5)  avgust (10)  julij (11)  junij (13)  maj (11)  april (15)  marec (16)  februar (6)  januar (7)