02.02.2018

EUIPO vabi k prijavi za nagrado DesignEuropa Awards

Nagradni natečaj za dosežke na področju oblikovanja

Urad Evropske unije za intelektualno lastnino (EUIPO) razpisuje nagradni natečaj DesignEuropa Awards v treh različnih kategorijah, in sicer nagrado za industrijsko oblikovanje, nagrado za mala, mlada in rastoča podjetja ter nagrado za življenjsko delo. Pogoj je, da je prijavitelj lastnik registriranega modela Skupnosti.

Z nagrado želi EUIPO poudariti, da je oblikovanje gibalo inovacij in rasti. Raziskave kažejo, da oblikovalsko intenzivne panoge ustvarijo 12 % vseh delovnih mest v EU ter skoraj 13 % BDP.

EUIPO je od ustanovitve modela Skupnosti leta 2003 registriral že skoraj milijon modelov, nagrada pa želi odlikovati tista podjetja in oblikovalce, ki tržišču ponujajo vrhunsko oblikovanje. Nagrade se podeljujejo vsaki dve leti, letošnja bo podeljena novembra v Varšavi.

Na natečaj se je mogoče prijaviti do 15. maja 2018.

Več o natečaju (v angleščini) je na povezavi

maj (6)  april (5)  marec (9)  februar (6)  januar (7)