03.08.2017

EUIPO objavlja javni razpis

Razpis v vrednosti 1 mio EUR

Javni razpis je namenjen zbiranju predlogov, katerih cilj je podpora dviganju zavesti o pomenu in vrednosti intelektualne lastnine ter škodi, ki jo povzroča kršitev pravic intelektualne lastnine.

Cilji razpisa so:

1. izboljšati znanje o pomenu intelektualne lastnine kot orodja za zaščito ustvarjalnosti, inovacij in podjetništva ter tako zagotoviti in izboljšati konkretno in objektivno znanje o intelektualni lastnini;
  2. pritegniti prednostne ciljne skupine, ob upoštevanju ustreznih možnosti za spodbude in ocene, kako ciljne skupine pričakujejo, da bodo seznanjene s temi vprašanji (nepokroviteljsko, objektivno in nevtralno), da bi se spremenilo vedenje, zmanjšala privlačnost ponarejanja in piratstva in/ali zmanjšale možnosti za ponarejevalce in pirate.

Pričakovani rezultati:

• ozaveščati državljane EU, zlasti prednostne ciljne skupine - šolarje, mlajšo generacijo (15 do 30 let) ter oblikovalce politik in mnenjske voditelje o intelektualni lastnini in z njo povezanih vprašanjih;
  • vključevanje vplivnih subjektov, ki širijo informacije in znanje in lahko tako pritegnejo ciljne skupine;
  • zagotavljanje trajnosti in nadgradljivosti rezultatov projekta ter posledično sprememba vedenja.

Več informacij o pogojih sodelovanja in podrobnostih razpisa je na voljo na: https://euipo.europa.eu/ohimportal/en/grants_gr-001-17.

Skupna vsota razpoložljivih sredstev v letu 2017 je 1.000.000 EUR.

Rok za oddajo predlogov je 25. september 2017 do 13.00 (CET).

december (8)  november (2)  oktober (8)  september (9)  avgust (6)  julij (4)  junij (3)  maj (6)  april (7)  marec (8)  februar (4)  januar (4)