05.07.2017

EU Observatorij objavil študijo filmske industrije

Predelava prosto dostopnih vsebin

Evropsko gospodarstvo postaja vse bolj odvisno od intelektualne lastnine. Da bi dokazal povezavo, je EUIPO (Urad Evropske unije za intelektualno lastnino) v zadnjih letih prek Evropskega opazovalnega urada za kršitve pravic intelektualne lastnine (EU Observatorij) izvedel številne študije, ki so pokazale gospodarsko pomembnost pravic intelektualne lastnine za ustvarjanje gospodarskih dejavnosti in zaposlovanje v Evropski uniji.

Navedeno poročilo je preučevalo filmsko industrijo in sicer predelavo prosto dostopnih vsebin.

Več:

povzetek (v slovenščini): https://euipo.europa.eu/tunnel-web/secure/webdav/guest/document_library/observatory/documents/publications/public_domain/Derivative_Use_of_Public_Domain_Content_Slovenian_v1.pdf

študija (v angleščini): https://euipo.europa.eu/tunnel-web/secure/webdav/guest/document_library/observatory/documents/publications/public_domain/Full_Final_Report_Public_Domain.pdf

oktober (7)  september (9)  avgust (6)  julij (4)  junij (3)  maj (6)  april (7)  marec (8)  februar (4)  januar (4)