06.05.2011

EPU in OHIM podpisala sporazum o sodelovanju

Tesnejša povezanost na področju industrijske lastnine

Evropski patentni urad (EPU) in Urad EU za usklajevanje na notranjem trgu (znamke in modeli) (OHIM) sta podpisala sporazum o sodelovanju, ki naj bi prispeval k boljšemu ozaveščanju javnosti o pravicah industrijske lastnine, dvignil kakovost storitev za podjetja, ki uporabljajo evropski sistem varstva pravic industrijske lastnine, in tudi prispeval k večji učinkovitosti tega sistema znotraj pa tudi zunaj območja Evropske unije. Sporazum predvideva v začetni fazi aktivnosti v zvezi s skupnim izobraževanjem delavcev nacionalnih uradov za intelektualno lastnino in promocijo storitev s pomočjo najsodobnejše tehnične infrastrukture.

Vir: sporočilo EPU

september (5)  avgust (10)  julij (11)  junij (13)  maj (11)  april (15)  marec (16)  februar (6)  januar (7)