19.03.2020

EPU: EPC in PCT-EPU smernice

Odprto javno posvetovanje

Evropski patentni urad (EPU) je sprožil javno posvetovanje o svojih smernicah in zainteresirane strani poziva, naj predložijo svoje mnenje. Komentarji se lahko pošljejo v katerem koli od treh uradnih jezikov EPU prek spletnega obrazca. Rok za oddajo prispevkov je 15. april 2020. Smernice, tako EPC smernice (Guidelines for Examination in the European Patent Office) kot PCT-EPU smernice (Guidelines for Search and Examination at the European Patent Office as PCT Authority)  se revidirajo vsako leto, da se uskladijo z najnovejšim pravnim in postopkovnim razvojem. EPU v svojem Strateškem načrtu poudarja svojo zavezanost večjemu vključevanju uporabnikov. Novembra 2019 je Stalni svetovalni odbor pri EPU (SACEPO delovna skupina za smernice) podprl predlog za začetek javnega spletnega posvetovanja z uporabniki. Tako bo vsem zunanjim uporabnikom patentnega sistema  omogočeno komentiranje tako  EPC kot PCT - EPU smernic.

Več (v angleškem jeziku) je na tej povezavi.

marec (15)  februar (6)  januar (7)