03.11.2020

E-vloga za nove vrste znamk

Pozicijska, z vzorcem, gibalna, hologram…

Urad RS za intelektualno lastnino je v okviru evropskega sodelovanja ob podpori Urada EU za intelektualno lastnino (EUIPO) sodeloval pri projektu ECP1 Posodobitev sistema za e-vlaganje in izboljšal storitev e-vlaganja. Projekt je uspešno zaključil v tem mesecu. Tovrstni projekti podpirajo nacionalne in regionalne urade za intelektualno lastnino pri razvoju učinkovitejših, zanesljivejših in uporabnikom prijaznejših orodij in storitev za znamke in modele v okviru EU.

V letu 2019 je bila izvedena tehnična nadgradnja sistema za e-vlaganje na novejšo programsko opremo, usklajeno z nastajajočim novim zalednim sistemom za znamke in modele, medtem ko je bila prilagoditev sistema za e-vlaganje zahtevam Direktive 2015/2436 izvedena v letošnjem letu, na podlagi sprejema novele Zakona o industrijski lastnini, novega Pravilnika o znamki in spremenjenega Pravilnika o elektronskem vlaganju prijav v postopkih registracije znamk in modelov.

Uporabniki lahko sedaj vložijo elektronsko prijavo za registracijo znamke v Sloveniji tudi za nove vrste znamk (pozicijska, znamka z vzorcem, znamka gibanja, mulitmedijska, hologram). Nekaj sprememb je v skladu z implementirano Direktivo (EU) 2015/2436 izvedenih tudi za barvne in zvočne znamke.

E-vlaganje novih vrst znamk v Sloveniji je uporabnikom na voljo od 2. novembra 2020.

december (1)  november (9)  oktober (14)  september (9)  avgust (10)  julij (11)  junij (13)  maj (11)  april (15)  marec (16)  februar (6)  januar (7)