24.12.2013

Dvostranski načrt o sodelovanju med URSIL in EPU

Podpis pisma o izvajanju načrta

V. d. direktorja Urada Republike Slovenije za intelektualno lastnino (URSIL) Vesna Stanković Juričić je ob obisku regijskega koordinatorja za načrte o sodelovanju z državami članicami EPU Davida Jelerčiča v Ljubljani, dne 5. 12. 2013 podpisala pismo o izvajanja Dvostranskega načrta o sodelovanju med URSIL in Evropskim patentnim uradom (EPU) za obdobje do konca leta 2015.

Načrt naj bi utrdil sodelovanje med nacionalnimi uradi držav članic in EPU kakor tudi sodelovanje med nacionalnimi uradi držav članic in predstavlja kakovostno nadgradnjo v preteklosti že uveljavljenega sodelovanja. Pomemben vidik načrta je zagotavljanje visoke ravni kakovosti vseh storitev za uporabnike na področju patentiranja, posredovanju informacij uporabnikom in promoviranje ter zagotavljanju interoperabilnosti med EPU in nacionalnimi uradi držav članic.

URSIL bo v okviru omenjenega dvostranskega načrta aktivno deloval na področju:

• usposabljanja v okviru EPN (European Patent Network)
  • promocije Evropskega patentnega sistema in dviga ozaveščenosti na tem področju
  • podpore pri pripravah kandidatov za izpit za evropskega patentnega zastopnika (EQE) in
  • zagotavljal brezplačno storitev "Prva i", ki je namenjena malim in srednjim podjetjem.

Urad je prepričan, da s temi aktivnostmi uresničuje pomemben del svojega poslanstva, ki vključuje krepitev nacionalne infrastrukture intelektualne lastnine in kakovostne podpore slovenskemu gospodarstvu na področju intelektualne lastnine.

julij (2)  junij (13)  maj (11)  april (15)  marec (16)  februar (6)  januar (7)