11.12.2014

Dva spletna seminarja OHIM: Skupna praksa o vplivu nerazlikovalnih elementov pri presoji znamk in Podatkovna zbirka eSearch Case Law

16. 12. v živo na spletu ob 10.30 in ob 13. uri

Akademija OHIM - Urada za usklajevanje na notranjem trgu (znamke in modeli) organizira 16. decembra dva spletna seminarja (webinarja) s področja znamk, in sicer:

1. Skupna praksa o vplivu nerazlikovalnih/šibkih elementov pri presoji znamk (od 10:30 do 11:30)

Spletni seminar o skupni praksi o vplivu nerazlikovalnih/šibkih elementov pri presoji verjetnosti zmede pri potrošnikih – preizkus na relativne razloge za zavrnitev registracije znamke. 5. sporočilo o tej skupni praksi je bilo objavljeno 2. oktobra 2014. Seminar bo podrobneje pojasnil vsebino te skupne prakse na praktičnih primerih in je namenjen predvsem preizkuševalcem in strokovnjakom z določenimi izkušnjami pri odločanju o relativnih razlogih za zavrnitev znamke.

Spletni seminar bo potekal v živo na spletu 16. decembra med 10:30 in 11:30 in bo dostopen na povezavi http://directo.avanzo.com/oami_20141216/.

2. Podatkovna zbirka eSearch Case Law (od 13.00 do 13.30)

Spletni seminar o podatkovni zbirki OHIM na področju sodne prakse eSearch Case Law, ki vsebuje odločbe OHIM, vključno z odločitvami Pritožbenega odbora (BoA) ter odločitve Splošnega sodišča EU, Sodišča EU in nacionalnih sodišč. Na seminarju bodo strokovnjaki OHIM prikazali osnovne in napredne možnosti iskanja v tej aplikaciji in najbolj pogoste načine iskanja ter razkrili trike za njeno uporabo. To bo priložnost, da jim zastavite vprašanja in se seznanite z naslednjimi koraki v razvoju te baze.

Spletni seminar bo potekal v živo 16. decembra ob 13. uri in bo trajal približno pol ure. Dostopen bo na povezavi http://directo.avanzo.com/oami_20141216_esearch/

Prijava na spletne seminarje ni potrebna.

Vabljeni!

Pomembno!

Običajne tehnične zahteve za udeležbo na strani udeleženca:

• računalnik ali iPad ali iPhone
  • internetna povezava z najmanj 300 Kbps (optimalna hitrost je 500kbps)
  • internetni brskalnik (Microsoft Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome itd.)
  • slušalke

Z vsebinskimi vprašanji se lahko obrnete na osebje akademije na naslovu academy(at)oami.europa.eu (v zadevo zapišete: Webinar 16/12/2014).

julij (2)  junij (13)  maj (11)  april (15)  marec (16)  februar (6)  januar (7)