30.10.2017

Dostop do legalnih digitalnih vsebin

9. 11. predstavitev projekta Agorateka

Urad Republike Slovenije za intelektualno lastnino (URSIL)  skupaj z Uradom Evropske Unije za intelektualno lastnino (EUIPO) organizira predstavitev projekta AGORATEKA (The European online content portal), ki bo 9. 11. 2017 ob 12. uri v veliki predavalnici (4. nadstropje) Urada Republike Slovenije za intelektualno lastnino. Gre za platformo EUIPO oziroma Opazovalnega urada za boj proti kršitvam pravic intelektualne lastnine (Observatorij), ki naj bi uporabnikom omogočila in olajšala dostop do legalnih digitalnih vsebin na svetovnem spletu (glasba, TV in filmi, e-knjige, video in računalniške igre, športni dogodki itd.). Urad meni, da bi oblikovanje podobne enotne platforme v Republiki Sloveniji uporabnikom olajšalo dostop do varovanih vsebin in hkrati okrepilo spoštovanje pravic intelektualne lastnine.

Svojo prisotnost sporočite na naslov sipo(at)uil-sipo.si. Število mest je omejeno.

Več v priponki

november (1)  oktober (8)  september (9)  avgust (6)  julij (4)  junij (3)  maj (6)  april (7)  marec (8)  februar (4)  januar (4)