27.06.2014

Dosedanji predsednik EPU Benoît Battistelli na čelu tega urada še 3 leta

Države članice EPO podaljšale mandat predsedniku Battistelliju za nadaljnja tri leta

Upravni svet Evropske patentne organizacije (EPO), ki ga sestavljajo delegati iz 38 držav članic te organizacije, je na svoji seji, ki je potekala 25. in 26. junija v Haagu, dosedanjemu predsedniku Evropskega patentnega urada (EPU) Benoîtu Battistelliju podaljšal mandat za nadaljnja tri leta, do 30. junija 2018.

Na sestanku je svet izrazil nadaljnjo podporo strategiji za kakovost/učinkovitost EPU, ki je bila sprejeta leta 2011 pod vodstvom predsednika Battistellija in se izvaja prek petih "načrtov" – na področju IT, sodelovanja z državami članicami, človeških virov, upravljanja zgradb EPO in kakovosti. Svet je v celoti podprl sprejete ukrepe in dosedanji napredek in soglasno potrdil predloge za nadaljnje ukrepanje v okviru vseh petih posodobljenih načrtov.

julij (2)  junij (13)  maj (11)  april (15)  marec (16)  februar (6)  januar (7)