09.04.2010

Dopis Združenja SAZAS glede stanja na področju javne priobčitve avtorskih del

Vabilo urada k predložitvi pripomb

Združenje SAZAS je na Ministrstvo za kulturo, Ministrstvo za gospodarstvo in Urad RS za intelektualno lastnino naslovilo dopis, v katerem ugotavlja, da izdajatelji televizijskih in radijskih programov ne izpolnjujejo v celoti obveznosti, ki jim jih v zvezi s tem nalaga zakon o avtorski in sorodni pravici. Zato državne organe poziva k ukrepanju.

Da bi razjasnil dejansko stanje na tem področju, želi Urad RS za intelektualno lastnino pridobiti čim več mnenj neposredno pa tudi posredno udeleženih strani, zato vabimo zlasti televizijske in radijske postaje, da pošljete svoje pripombe na naslov sipo(at)uil-sipo.si s pripisom »Dopis Sazas« najkasneje do 14. maja 2010.

>> Dopis Združenja SAZAS

julij (2)  junij (13)  maj (11)  april (15)  marec (16)  februar (6)  januar (7)