23.10.2007

CETMOS (Central European Trade Mark Observation Service) – nova informacijska storitev urada

Storitev omogoča poizvedbe o registriranih in neregistriranih, a že prijavljenih blagovnih in storitvenih znamkah, ki so podobne ali enake vašim, v devetih državah Srednje Evrope.

Urad RS za intelektualno lastnino je v sklopu mednarodnega dogovora o multilateralnem sodelovanju skupaj z nacionalnimi uradi Avstrije, Bolgarije, Češke, Hrvaške, Madžarske, Poljske, Romunije, Slovaške in Slovenije z oktobrom začel ponujati novo skupno storitev – Central European Trade Mark Observation Service.

Države udeleženke projekta CETMOS predstavljajo regijo Srednje Evrope, ki je za podjetnike tržno nadvse zanimiva tako z vidika ustanavljanja novih podjetij kot tudi vlaganj. Eden ključnih pogojev za prihod na neki trg je nedvomno primerno varstvo pravic industrijske lastnine v zadevni državi. CETMOS predstavlja pri tem nadvse dobrodošlo pomoč, saj ponuja poizvedbe po nacionalnih in mednarodnih registrih blagovnih in storitvenih znamk devetih držav (Avstrije, Bolgarije, Češke, Hrvaške, Madžarske, Poljske, Romunije, Slovaške in Slovenije) ter registru znamk Skupnosti.

Prednosti storitve CETMOS so ena sama zahteva za poizvedbo, ki vključuje vse države udeleženke tega projekta, ter časovna in cenovna konkurenčnost.

Več o storitvi CETMOS ...

januar (7)