03.07.2017

BIH se pridružuje bazi Designview, Kolumbija Tmview

Vključitev registriranih modelov in znamk v mednarodno bazo

Iskalnik modelov Designview je junija 2017 bogatejši za modele, ki so prijavljeni oziroma registrirani pri Inštitutu za intelektualno lastnino Bosne in Hercegovine (IIP-BIH). Designview zdaj zagotavlja informacije in dostop do skoraj 10,4 milijona modelov iz 55 uradov, dostopnih v 35 jezikih.

Bazi Tmview se pridružuje kolumbijski urad za intelektualno lastnino (SIC) s skoraj 700.000 znamkami. Število uradov se je tako povzpelo na 58, skupno število znamk v bazi pa je doseglo skoraj 44 milijonov. Vključitev obeh uradov je rezultat programa mednarodnega sodelovanja z Uradom Evropske unije za intelektualno lastnino (EUIPO).

Od uvedbe Designview novembra 2012 je orodje služilo več kot 2,6 milijonoma iskanj iz 146 držav, v Tmview pa od aprila 2010 dalje 31,3 milijonom iskanj iz 157 držav.

Več: www.tmdn.org

oktober (8)  september (9)  avgust (6)  julij (4)  junij (3)  maj (6)  april (7)  marec (8)  februar (4)  januar (4)