08.02.2010

Baza podatkov 6ter Express in mednarodna registracija znamk

Obvestila WIPO in posodobitve spletišča URSIL

Med povezavami do podatkovnih baz veljavnih pravic intelektualne lastnine na strani Baze podatkov najdete odslej tudi povezavo na 6ter Express - bazo zavarovanih državnih simbolov ter imen, okrajšav in simbolov mednarodnih meddržavnih organizacij po 6.ter členu Pariške konvencije, ki jo vzdržuje Svetovna organizacija za intelektualno lastnino (WIPO). Bazo posodabljajo dvakrat letno, in sicer zadnji delovni dan v marcu in v septembru, mogoče se je tudi prijaviti na elektronska obvestila o vnosu novih podatkov. Več o tem lahko preberete na spletišču WIPO, ustrezno besedilo o varovanju tovrstnih simbolov v Republiki Sloveniji pa smo dodali tudi v uradove informacije o registraciji znamke oziroma modela. Odslej tudi opuščamo objavo teh podatkov v Biltenu za industrijsko lastnino, ki smo ga z letošnjim letom začeli objavljati vsak mesec (prej vsak drugi mesec).

Naj vas obenem še spomnimo, da v skladu s pristopi novih držav k Madridskemu protokolu in/ali aranžmaju sproti posodabljamo obrazec za mednarodno registracijo znamk, ki ga najdete na strani Dokumenti in obrazci.

avgust (3)  julij (11)  junij (13)  maj (11)  april (15)  marec (16)  februar (6)  januar (7)