10.08.2015

Podatki o registriranih modelih v bazi Designview presegli 4 milijone

Podatke je v bazo vključilo že 31 uradov

Islandija je že 31. država, ki je v skupno spletno orodje Designview povezala podatke iz svoje baze o registriranih modelih. Prek tega orodja so tako zdaj na voljo podatki o več kot 4,2 milijona modelov, uporabniki pa so doslej z njegovo pomočjo opravili že skoraj milijon poizvedb.

Orodje Designview je spletno orodje za iskanje modelov, ki zagotavlja brezplačen dostop informacij o registriranih modelih v sodelujočih uradih, pri čemer so podatki na ogled združeni v enotno obliko. Orodje je rezultat projektnega sodelovanja v okviru Sklada za sodelovanje (Cooperation Fund) pri OHIM – Uradu za usklajevanje na notranjem trgu (znamke in modeli). Javno je dostopen od novembra 2012, slovenski urad za intelektualno lastnino je podatke za Slovenijo v skupno bazo povezal že oktobra 2013 kot 10. zapovrstjo.

Več informacij na https://www.tmdn.org/tmdsview-web/welcome.

avgust (1)  julij (11)  junij (13)  maj (11)  april (15)  marec (16)  februar (6)  januar (7)