24.03.2014

Avstralec Gurry je izbrani kandidat za novega generalnega direktorja WIPO

Dosedanji generalni direktor WIPO nominiran za naslednji mandat

Koordinacijski odbor, ki vodi postopek izbiranja in imenovanja generalnega direktorja Svetovne organizacije za intelektualno lastnino (WIPO), je 6. marca izbral dosedanjega generalnega direktorja WIPO Avstralca Francisa Gurrya kot kandidata za generalnega direktorja za naslednji šestletni mandat (2014-2020), ki bo predlagan v potrditev generalni skupščini na naslednjem zasedanju (8. in 9. maj 2014).

Izmed prvotnih štirih kandidatov je Gurry že v prvem krogu prejel prepričljivih 46 glasov (od 83), zadnji po številu glasov je izpadel, drugi in tretji kandidat pa sta nato odstopila.

Več informacij v sporočilu WIPO za javnost PR/2014/754 z dne 6. 3. 2014.

september (5)  avgust (10)  julij (11)  junij (13)  maj (11)  april (15)  marec (16)  februar (6)  januar (7)