19.06.2014

Analize o ekonomskih učinkih unitarnega patenta

Vpliv prihajajočega unitarnega patentnega sistema na evropsko poslovno okolje

Objavljamo povezave na angleške povzetke zadnjih analiz o učinkih prihajajočega evropskega enotnega patentnega sistema z zelo neenotnimi ugotovitvami, ki pa vse izpostavljajo, da bo uvedba vplivala na evropsko poslovno okolje. Zadnja takšna analiza je nedavno opravljena ekonomska analiza uvedbe unitarnega patenta in enotnega patentnega sodišča »Economic Analysis of the Unitary Patent and the Unitary Patent Court«, ki jo je aprila letos za Evropski patentni urad izvedlo podjetje Europe Economics, analizo o učinku z vidika posamezne države članice EU pa sta že izvedli Poljska in Finska.

Nedavni seminar o unitarnem patentu, ki ga je 3. junija v Ljubljani URSIL organiziral v sodelovanju z Evropskim patentnim uradom in ob podpori Gospodarske zbornice Slovenije, je pokazal, da bi bilo takšno analizo učinka smiselno opraviti tudi v Sloveniji.

Več o unitarnem patentnem sistemu je na voljo na http://www.epo.org/news-issues/issues/unitary-patent.html.

Povezave:

julij (2)  junij (13)  maj (11)  april (15)  marec (16)  februar (6)  januar (7)