25.03.2015

Afriška organizacija za intelektualno lastnino in Zimbabve novi pridruženi članici Madridskega protokola

Sistem za mednarodno varstvo znamk WIPO

Afriška organizacija za intelektualno lastnino (OAPI) in Zimbabve sta se s podpisom protokola k Madridskemu sporazumu marca 2015 pridružili 92 drugim pogodbenicam Madridskega protokola o mednarodnem registriranju znamk. Odtlej lahko prijavitelji v okviru t. i. madridskega sistema razširijo varstvo svoje znamke tudi na OAPI, ki združuje 17 članic te celine, in Zimbabve.

V letošnjem letu se bo Madridskemu protokolu  pridružila še Kambodža, tako da bo število držav podpisnic tega protokola na dan 5. junij 2015 skupaj 95 (glej seznam držav pogodbenic Madridskega sporazuma in protokola).

Svetovna organizacija za intelektualno lastnino (WIPO) v okviru madridskega sistema omogoča imetnikom že registrirane mednarodne znamke pri WIPO, da varstvo svoje mednarodne znamke enostavno razširijo na dodatne države preko e-razširitve https://www3.wipo.int/osd/. Postopek je enostaven – vpis mednarodne številke in označitev novih držav, na katere želite razširiti varstvo.

januar (7)