19.12.2006

9. izdaja mednarodne klasifikacije blaga in storitev za registracijo znamk

1.1.2007 začne veljati 9. izdaja mednarodne (nicejske) klasifikacije blaga in storitev.

1. januarja 2007 začne veljati nova, 9. izdaja mednarodne klasifikacije blaga in storitev, sprejete z Nicejskim aranžmajem o mednarodni klasifikaciji proizvodov in storitev zaradi registracije znamk. V novi izdaji so spremenjeni naslovi nekaterih razredov, posamezni razredi so dopolnjeni z novimi izdelki oziroma storitvami, nekateri izdelki in storitve pa so prerazporejeni v druge razrede.

Prijave za registracijo znamke, vložene po 1. januarju 2007, morajo vsebovati seznam blaga in/ali storitev v skladu z 9. izdajo klasifikacije. Izdelki in storitve v prijavah, vloženih pred 1. januarjem 2007, in pri že registriranih znamkah bodo klasificirani po 8. izdaji.

Prevod nove klasifikacije bo objavljen na spletni strani urada 3. januarja 2007.

januar (7)