20.12.2011

10. izdaja mednarodne klasifikacije blaga in storitev za registracijo znamk

Veljati začne 1.1.2012

1. januarja 2012 začne veljati nova, 10. izdaja mednarodne (nicejske) klasifikacije blaga in storitev, sprejete z Nicejskim aranžmajem o mednarodni klasifikaciji proizvodov in storitev zaradi registracije znamk. V novi izdaji so spremenjeni naslovi nekaterih razredov, posamezni razredi so dopolnjeni z novimi izdelki oziroma storitvami, nekateri izdelki in storitve pa so prerazporejeni v druge razrede.

Prijave za registracijo znamke, vložene po 1. januarju 2012, morajo vsebovati seznam blaga in/ali storitev v skladu z 10. izdajo klasifikacije. Blago in storitve v prijavah, vloženih pred 1. januarjem 2012,  in pri že registriranih znamkah, bodo klasificirani po 9. izdaji. Tudi pri podaljšanju veljavnosti znamk in pri naknadni razširitvi na dodatne države Svetovna organizacija za intelektualno lastnino (WIPO) seznama blaga in storitev ne bo preklasificirala v skladu z novo izdajo, kot je bila doslej praksa.

Prevod nove klasifikacije bo objavljen tudi na spletni strani urada 3. januarja 2012.

julij (2)  junij (13)  maj (11)  april (15)  marec (16)  februar (6)  januar (7)