e-Vloge

Elektronska oddaja vlog za pravice industrijske lastnine
e-Postopki

Izpostavljeno

Kako ste pa vi zavarovali svojo intelektualno lastnino?

»Zavarujte svojo intelektualno lastnino, da jo boste lahko delili s svetom«, je nasvet simpatičnega filmčka, katerega sporočilo na prisrčen način povzemajo otroci.

Zavarujte svojo znamko, patent in model!

Oglejte si film

NE ponaredkom - kupi original

Na Uradu RS za intelektualno lastnino smo skupaj s Finančno upravo RS, SI-CERTOM (Varni na internetu) ter Evropskim potrošniškim centrom Slovenije, ki deluje pod okriljem MGRT, izdali brošuro »NE ponaredkom, kupi original«.

Ponaredki neredko predstavljajo nevarnost za kupca, saj so lahko slabe kakovosti in škodljivi za zdravje. Posebej pri nakupu prek spleta je potrebna previdnost, saj se tako blago lahko zadrži, odvzame ali uniči, tudi na stroške kupca. V brošuri si lahko preberete, kako prepoznate ponaredek ter pet znakov, po katerih ugotovite, ali gre za spletno trgovino s ponarejenim blagom.

Brošura

Obvestilo strankam: Zavajajoče ponudbe za storitve na področju patentov, znamk in modelov

Nacionalni uradi za intelektualno lastnino v celotni EU v zadnjem času še vedno beležimo povečano število obvestil strank (imetnikov in prijaviteljev) o različnih ponudbah podjetij, ki ponujajo plačljivo storitev v zvezi s patenti, znamkami in modeli, kot so objava, registracija ali vpis v poslovne imenike. Opozorilo o tem in številne primere je objavil EUIPO.

Stranke opozarjamo, da tovrstne ponudbe niso obvezujoče in ne vplivajo na stanje vaših pravic. Če prejmete tak dopis ali račun, pozorno preverite, kaj je ponujeno in kdo je pošiljatelj. EUIPO ali nacionalni uradi uporabnikom nikoli ne pošiljamo računov ali dopisov, s katerimi bi zahtevali neposredno plačilo storitev. Uradne podatkovne baze pravic (znamke, modeli, patenti) so objavljene in prosto dostopne na spletiščih EUIPO in nacionalnih uradov (npr. baze pravic URSIL).

Povezana novica

„Ideas Powered“
intelektualna lastnina in mladi

URSIL se pridružuje EUIPO pri ozaveščanju mladih o vlogi intelektualne lastnine
>> Več o tem

Prva informacija o intelektualni lastnini za MSP

S strokovnjaki urada poiščite možnosti varovanja vašega znanja s pravicami intelektualne lastnine. Izkoristite storitev Prva i, ki je za vas brezplačna.

Priročnik za izumitelje

- kdaj je zamisel zares izum
- kdaj ga je smiselno patentirati
- kdaj in kako ga razkriti drugim
- kako proučiti tržne možnosti
- kako sestaviti poslovni načrt
- kako navezati stik z investitorji

>> Prelistajte priročnik

Pripravljeni smo vam prisluhniti

- vzpostavili smo Info točko za svetovanje strankam;

- vaša mnenja in predloge sprejemamo prek spleta

- uredili smo parkirna mesta za obiskovalce;

Dogodki

« julij 2017 »