e-Vloge

Elektronska oddaja vlog za pravice industrijske lastnine
e-Postopki

12.09.2017
Peter Florjančič zvezda otvoritve sejma MOS
Gost Urada RS za intelektualno lastnino
08.09.2017
Vabljeni na MOS v Celje!
URSIL bo v torek, 12. 9. 2017, gostil izumitelja Petra Florjančiča
04.09.2017
URSIL na 50. MOS v Celju
Urad vabi na pogovor z izumiteljem Petrom Florjančičem

Zadnje novice iz sveta IL

S pomočjo RSS zbiramo >> zadnje novice WIPO, EPO, EK, Sveta EU, IP Watch ...

Izpostavljeno

Vabljeni na MOS v Celje!

Med 12. in 17. septembrom 2017 bo v Celju potekal 50. sejem MOS, na katerem bo sodeloval Urad Republike Slovenije za intelektualno lastnino skupaj z Uradom Republike Madžarske za intelektualno lastnino in Zavodom za intelektualno lastnino Republike Srbije. Skupni nastop treh uradov sofinancira in podpira Evropski patentni urad (EPU).

Prvi dan sejma, 12. 9., bo med 11.00 in 12.00 uro o svojem zanimivem življenju in izumih govoril svetovno znani izumitelj Peter Florjančič, ki bo zatem otvoril razstavo »Ko ideja postane lastnina«, katere osrednji del je posvečen prav njemu in jo je urad pripravil skupaj s Tehniškim muzejem Slovenije. Pogovor in razstava bosta v prvem nadstropju dvorane L.

Od srede, 13., do petka, 15. 9., bodo med 10.00 in 11.00 uro v dvorani L na stojnici MGRT potekale predstavitve urada, in sicer o prednostih patenta, znamke in modela.

V soboto, 16. 9., bo urad na svoji stojnici med 9.00 in 19.00 uro gostil Center za idrijsko dediščino s prikazom idrijske čipke kot geografske označbe.
Urad vas vabi na dogodke, razstavo in na našo stojnico, kjer smo na voljo za vsa vaša vprašanja (dvorana L, prvo nadstropje).

Še posebej toplo vabljeni na pogovor s Petrom Florjančičem, 12. 9. 2017 ob 11.00 v dvorani L, prvo nadstropje.

Program

Obvestilo strankam: Zavajajoče ponudbe za storitve na področju patentov, znamk in modelov

Nacionalni uradi za intelektualno lastnino v celotni EU v zadnjem času še vedno beležimo povečano število obvestil strank (imetnikov in prijaviteljev) o različnih ponudbah podjetij, ki ponujajo plačljivo storitev v zvezi s patenti, znamkami in modeli, kot so objava, registracija ali vpis v poslovne imenike. Opozorilo o tem in številne primere je objavil EUIPO.

Stranke opozarjamo, da tovrstne ponudbe niso obvezujoče in ne vplivajo na stanje vaših pravic. Če prejmete tak dopis ali račun, pozorno preverite, kaj je ponujeno in kdo je pošiljatelj. EUIPO ali nacionalni uradi uporabnikom nikoli ne pošiljamo računov ali dopisov, s katerimi bi zahtevali neposredno plačilo storitev. Uradne podatkovne baze pravic (znamke, modeli, patenti) so objavljene in prosto dostopne na spletiščih EUIPO in nacionalnih uradov (npr. baze pravic URSIL).

Povezana novica

„Ideas Powered“
intelektualna lastnina in mladi

URSIL se pridružuje EUIPO pri ozaveščanju mladih o vlogi intelektualne lastnine
>> Več o tem

Prva informacija o intelektualni lastnini za MSP

S strokovnjaki urada poiščite možnosti varovanja vašega znanja s pravicami intelektualne lastnine. Izkoristite storitev Prva i, ki je za vas brezplačna.

Priročnik za izumitelje

- kdaj je zamisel zares izum
- kdaj ga je smiselno patentirati
- kdaj in kako ga razkriti drugim
- kako proučiti tržne možnosti
- kako sestaviti poslovni načrt
- kako navezati stik z investitorji

>> Prelistajte priročnik

Pripravljeni smo vam prisluhniti

- vzpostavili smo Info točko za svetovanje strankam;

- vaša mnenja in predloge sprejemamo prek spleta

- uredili smo parkirna mesta za obiskovalce;

Dogodki

« februar 2017 »