e-Vloge

Elektronska oddaja vlog za pravice industrijske lastnine
e-Postopki

Izpostavljeno

Svetovni dan intelektualne lastnine 2017

Urad Republike Slovenije za intelektualno lastnino bo tudi letos svetovni dan intelektualne lastnine obeležil z več dogodki in aktivnostmi, ki se odvijajo v mesecu aprilu:

4. 4. do 7. 4. 2017 delavnica (Bled): »Evropski patentni sistem: od prijave do podelitve (ang. The European patent system from filing to grant)«;

9. 4.  do 7. 5. 2017 razstava »Ko ideja postane lastnina«, Tehniški muzej Slovenije v Bistri pri Vrhniki. Razstava bo od 16. 5. 2017 dalje gostovala tudi v Gornjesavskem muzeju na Jesenicah;

19. 4. 2017 dogodek za lokalne medije na sedežu urada, o pomenu intelektualne lastnine v sodobni družbi in gospodarstvu.

Nosilna tema letošnjega svetovnega dne intelektualne lastnine je »inovacije izboljšujejo življenje«.

Povezana novica

Obvestilo strankam: Zavajajoče ponudbe za storitve na področju patentov, znamk in modelov

Nacionalni uradi za intelektualno lastnino v celotni EU v zadnjem času še vedno beležimo povečano število obvestil strank (imetnikov in prijaviteljev) o različnih ponudbah podjetij, ki ponujajo plačljivo storitev v zvezi s patenti, znamkami in modeli, kot so objava, registracija ali vpis v poslovne imenike. Opozorilo o tem in številne primere je objavil EUIPO.

Stranke opozarjamo, da tovrstne ponudbe niso obvezujoče in ne vplivajo na stanje vaših pravic. Če prejmete tak dopis ali račun, pozorno preverite, kaj je ponujeno in kdo je pošiljatelj. EUIPO ali nacionalni uradi uporabnikom nikoli ne pošiljamo računov ali dopisov, s katerimi bi zahtevali neposredno plačilo storitev. Uradne podatkovne baze pravic (znamke, modeli, patenti) so objavljene in prosto dostopne na spletiščih EUIPO in nacionalnih uradov (npr. baze pravic URSIL).

Povezana novica

„Ideas Powered“
intelektualna lastnina in mladi

URSIL se pridružuje EUIPO pri ozaveščanju mladih o vlogi intelektualne lastnine
>> Več o tem

Prva informacija o intelektualni lastnini za MSP

S strokovnjaki urada poiščite možnosti varovanja vašega znanja s pravicami intelektualne lastnine. Izkoristite storitev Prva i, ki je za vas brezplačna.

Priročnik za izumitelje

- kdaj je zamisel zares izum
- kdaj ga je smiselno patentirati
- kdaj in kako ga razkriti drugim
- kako proučiti tržne možnosti
- kako sestaviti poslovni načrt
- kako navezati stik z investitorji

>> Prelistajte priročnik

Pripravljeni smo vam prisluhniti

- vzpostavili smo Info točko za svetovanje strankam;

- vaša mnenja in predloge sprejemamo prek spleta

- uredili smo parkirna mesta za obiskovalce;

Dogodki

« januar 2017 »