PRVA i

Storitev je namenjena inovativnim malim in srednjim podjetjem s tržno zanimivimi proizvodi, ki želijo ugotoviti, kaj vse lahko zavarujejo kot svojo intelektualno lastnino in kakšne prednosti jim to lahko prinese

Prva informacija o intelektualni lastnini

• Ali je vaše podjetje inovativno?
  • Imate dobre, inovativne zamisli in tržno zanimive proizvode?

• Veste, da so vaši izdelki dobri (tako dobri, da so zanimivi tudi za konkurenco), vendar se z intelektualno lastnino še niste srečali?
  • Želite odkriti, kaj vse v okviru vašega podjetja lahko zavarujete kot intelektualno lastnino in kakšne prednosti vam to lahko prinese?

Če ste na vsa vprašanja odgovorili z DA, potem izrabite priložnost, ki vam jo ponuja Urad RS za intelektualno lastnino.

V sodelovanju z Evropskim patentnim uradom URSIL že od leta 2008 izvaja storitev Prva informacija o intelektualni lastnini, ki je namenjena inovativnim malim in srednjim podjetjem brez izkušenj na tem področju.

Zakaj nova storitev?

V današnjem času, ki ga zaznamujeta vse bolj dinamična tržna konkurenca in globalizacija, postaja intelektualna lastnina ključen element razvoja in konkurenčne prednosti. Mala in srednja podjetja so inovativna, vendar svojega znanja pogosto ne varujejo in lahko posledično hitro izgubijo potencialno prednost na trgu, saj konkurenti nemalokrat brez posledic prevzemajo njihovo znanje. Z novo storitvijo želi URSIL skupaj z vami poiskati možnosti in načine zavarovanja vašega znanja s pravicami intelektualne lastnine.

Izkoristite priložnost!

Z obiskom našega strokovnjaka in pogovorom z vodilno osebo, ki dobro pozna podjetje in njegovo razvojno vizijo, boste pridobili nova ali dodatna znanja o tem, kako lahko pravilen odnos do intelektualne lastnine izboljša vaš poslovni rezultat in vam zagotovi prednost pred konkurenco. Po razgovoru vam bomo na podlagi vaših informacij in našega znanja izdelali poročilo, kjer bodo poleg ugotovljenega trenutnega stanja glede intelektualne lastnine vašega podjetja navedena tudi konkretna priporočila o možnostih za njeno varstvo. Poročilo vam bomo pri naslednjem obisku na kratko predstavili in vam odgovorili na morebitna vprašanja.

Storitev je za vas brezplačna, zato izkoristite priložnost, ki vam jo ponujamo. Od vas zahteva le nekaj časa. Investirajte v ta čas! Pridobljene nove informacije in novo znanje lahko pomenijo prednost pred konkurenco.

Odzivi zadovoljnih strank

Odzivi naročnikov te storitve, so zelo spodbudni. Polovica naročnikov je pridobljeno znanje že uspešno izkoristila z vložitvijo zahtev za pridobitev ene od pravic industrijske lastnine (patenta, znamke ali modela), dve tretjini pa za bolj poglobljeno spremljanje tehnološkega razvoja in konkurence.

Dodatne informacije:

T: 01 620 3100