Republika Slovenija
Iskanje:

PRVA i

Storitev je namenjena inovativnim malim in srednjim podjetjem s tržno zanimivimi proizvodi, ki želijo ugotoviti, kaj vse lahko zavarujejo kot svojo intelektualno lastnino in kakšne prednosti jim to lahko prinese

Prva informacija o intelektualni lastnini

  • Ali je vaše podjetje inovativno?
  • Imate dobre, inovativne zamisli in tržno zanimive proizvode?

  • Veste, da so vaši izdelki dobri (tako dobri, da so zanimivi tudi za konkurenco), vendar se z intelektualno lastnino še niste srečali?
  • Želite odkriti, kaj vse v okviru vašega podjetja lahko zavarujete kot intelektualno lastnino in kakšne prednosti vam to lahko prinese?

Če ste na vsa vprašanja odgovorili z DA, potem izrabite priložnost, ki vam jo ponuja Urad RS za intelektualno lastnino.

V sodelovanju z Evropskim patentnim uradom URSIL izvaja projekt Prva informacija o intelektualni lastnini (s poudarkom na industrijski lastnini), ki je namenjena inovativnim malim in srednjim podjetjem brez izkušenj na tem področju.


Kaj vam storitev prinaša?

V današnjem času, ki ga zaznamujeta vse bolj dinamična tržna konkurenca in globalizacija, postaja intelektualna lastnina ključen element razvoja in konkurenčne prednosti. Mala in srednja podjetja so inovativna, vendar svojega znanja pogosto ne varujejo in lahko posledično hitro izgubijo potencialno prednost na trgu, saj konkurenti nemalokrat brez posledic prevzemajo njihovo znanje. S storitvijo PRVA i želi URSIL skupaj z vami poiskati možnosti in načine varovanja vašega znanja s pravicami intelektualne lastnine.


Izkoristite priložnost!

Z obiskom našega strokovnjaka in pogovorom z osebo v vašem podjetju, ki dobro pozna podjetje in njegovo razvojno vizijo, boste pridobili nova ali dodatna znanja o tem, kako lahko s pravilno uporabo intelektualne lastnine izboljšate vaš poslovni rezultat in si zagotovite prednost pred konkurenco.

Po razgovoru vam bomo na podlagi pridobljenih informacij in našega znanja izdelali poročilo, kjer bodo poleg ugotovljenega trenutnega stanja glede intelektualne lastnine vašega podjetja navedena tudi konkretna priporočila o možnostih za njeno varstvo. Poročilo vam bomo pri naslednjem obisku na kratko predstavili in vam odgovorili na morebitna vprašanja.

Storitev je brezplačna, zato izkoristite priložnost, ki vam jo ponujamo. Od vas zahteva le nekaj časa. Investirajte v ta čas! Pridobljene nove informacije in novo znanje lahko pomenijo prednost pred konkurenco.

Odzivi zadovoljnih strank

Odzivi naročnikov storitve so zelo spodbudni. Polovica naročnikov je pridobljeno znanje že uspešno izkoristila z vložitvijo zahtev za pridobitev ene od pravic industrijske lastnine (patenta, znamke ali modela), dve tretjini pa za bolj poglobljeno spremljanje tehnološkega razvoja in konkurence.

 

Dodatne informacije:

T: 01 620 3100
E: sipo(at)uil-sipo.si

Naslovnica | O uradu | O intelektualni lastnini | Priročnik za izumitelje | Za novinarje | Kontakt in podatki