Republika Slovenija
Iskanje:

e-Vloge za pravice industrijske lastnine

Elektronski postopki za pravice industrijske lastnine

Na spodnjih povezavah lahko po elektronski poti vložite zahteve v zvezi z znamko, modelom in mednarodno (PCT) patentno prijavo.

Znamki ali modelu lahko pred iztekom na enostaven način podaljšate veljavnost, na veljavni pravici lahko preprosto uredite spremembo imetnika (lastništva) ali podatkov imetnika, če ste mnenja, da bi registracija objavljene znamke morda posegala v vaše obstoječe pravice, pa lahko po tej poti vložite tudi ugovor zoper registracijo.

Splošni pogoji uporabe sistem e-vlog
Splošni pogoji uporabe informacijskega sistema z elektronsko vlaganje vsebujejo opis sistema, pogoje za dostop in uporabo sistema,r tehnične zahteve v zvezi s prilogami e-vlogam ter zaščito pred virusi. S pogoji se je dobro seznaniti pred začetkom uporabe sistema.

 

Obvezni podatki
Nekateri podatki so pri oddaji e-vloge obvezni (označeni so z *), saj je cilj oddaja čim bolj popolne vloge. Ob popolni vlogi bo urad namreč hitreje izpeljal postopek.

Elektronski ali ročni podpis vloge
Vlogo lahko elektronsko podpišete z enim od veljavnih digitalnih certifikatov (SIGOV-CA, SIGEN-CA, POŠTARCA, HALCOM-CA in AC NLB), poleg tega pa morate namestiti tudi podpisno komponento. Če digitalnega certifikata ne uporabljate, boste potrdilo o elektronsko oddani vlogi morali še natisniti, ga lastnoročno podpisati in odposlati na naslov urada po navadni pošti.

Tehnična pomoč
Za uporabniško pomoč pri oddaji e-vloge nam lahko pišete na podpora(at)uil-sipo.si ali nas pokličete na telefonsko številko 01 620 31 01.

Pravilnik o e-Vlogah URSIL
Način vlaganja prijav za registracijo znamke in modela po elektronski poti prek informacijskega sistema za elektronsko vlaganje ureja Pravilnik o elektronskem vlaganju prijav v postopkih registracije znamk in modelov (Uradni list RS, št. 3/2015 in 89/2020).

Predlogi in pripombe
Vaši predlogi ali pripombe glede e-vlog za pravice industrijske lastnine so dobrodošli in nam jih lahko pošljete na info(at)uil-sipo.si. Z vašo pomočjo bomo lažje izboljšali in nadgradili naše storitve.

Patenti

Za tehnično uporabniško pomoč pri uporabi ePCT pišite na pct.eservices(at)wipo.int ali pokličite na telefonsko številko +41 22 338 9523. Za ostale informacije pokličite 01 620 31 01 ali pišite na sipo(at)uil-sipo.si.

Depoziti

Za uporabniško pomoč pri oddaji e-vloge nam lahko pišete na podpora(at)uil-sipo.si ali nas pokličete na telefonsko številko 01 620 31 01.

Naslovnica | O uradu | O intelektualni lastnini | Priročnik za izumitelje | Za novinarje | Kontakt in podatki