e-Vloge za pravice industrijske lastnine

Elektronski postopki za pravice industrijske lastnine

Na spodnjih povezavah lahko po elektronski poti vložite zahteve v zvezi z znamko ali modelom – znamki ali modelu lahko pred iztekom na enostaven način podaljšate veljavnost, na veljavni pravici lahko preprosto uredite spremembo imetnika (lastništva) ali podatkov imetnika, če ste mnenja, da bi registracija objavljene znamke morda posegala v vaše obstoječe pravice, pa lahko po tej poti vložite tudi ugovor zoper registracijo.

Obvezni podatki
Nekateri podatki so pri oddaji e-vloge obvezni (označeni so z *), saj je cilj oddaja čim bolj popolne vloge. Ob popolni vlogi bo urad namreč hitreje izpeljal postopek.

Elektronski ali ročni podpis vloge
Vlogo lahko elektronsko podpišete z enim od veljavnih digitalnih certifikatov (SIGOV-CA, SIGEN-CA, POŠTARCA, HALCOM-CA in AC NLB), poleg tega pa morate namestiti tudi podpisno komponento. Če digitalnega certifikata ne uporabljate, boste potrdilo o elektronsko oddani vlogi morali še natisniti, ga lastnoročno podpisati in odposlati na naslov urada po navadni pošti.

Tehnična pomoč
Za tehnično uporabniško pomoč pri oddaji e-vloge nam lahko pišete na podpora(at)uil-sipo.si ali pokličete na telefonsko številko 01 620 31 62, za ostale informacije je na voljo Info točka na telefonski števlki 01 620 31 01.

Pravilnik o e-Vlogah URSIL
Način vlaganja prijav za registracijo znamke in modela po elektronski poti prek informacijskega sistema za elektronsko vlaganje ureja Pravilnik o elektronskem vlaganju prijav v postopkih registracije znamk in modelov (Uradni list RS, št. 3/2015 z dne 16. 1. 2015).

Predlogi in pripombe
Vaši predlogi ali pripombe glede e-vlog za pravice industrijske lastnine so dobrodošli in nam jih lahko pošljete na info(at)uil-sipo.si. Z vašo pomočjo bomo lažje izboljšali in nadgradili naše storitve.