27.12.2019

Znamka, model?

Obisk študentov Fakultete za dizajn

Kakšna je razlika med tridimenzionalno znamko in modelom, katere znamke so zaradi uporabe in prepoznavnosti na trgu lahko pridobile registracijo le na podlagi barve oziroma vzorca, ali bi Luka Dončić lahko registriral znamko gibanja, katera je najstarejša registrirana znamka, na kateri stopnji razvoja izdelka naj oblikovalec pomisli na varstvo modela?

Z mnogo praktičnimi primeri je v predprazničnem tednu Urad RS za intelektualno lastnino študentom oddelkov za vizualne komunikacije, notranjo opremo, tekstilije in oblačila ter dizajn management odgovoril na različna vprašanja, s katerimi se srečujejo pri svojih študijskih predmetih.

januar (7)