08.04.2020

Zavajajoči računi!

EUIPO opozarja

Urad EU za intelektualno lastnino (EUIPO) opozarja svoje uporabnike, da naj bodo posebej pozorni na račune, katerih pošiljatelj naj bi bil EUIPO, pojavljati pa so se pričeli nedavno.
Gre za novo prevaro, katere žrtev je tokrat EUIPO, podobna pa je prevaram, o katerih so nedavno poročali nemški, italijanski in španski nacionalni uradi za intelektualno lastnino.

Primer takšnega zavajajočega računa si lahko ogledate tukaj.

EUIPO opozarja, da prijaviteljem nikoli ne pošilja računov ali zahtevkov za plačilo. Prevaranti na lažnih računih uporabljajo logotip, ime, kratico in podpis EUIPO. Prejemniki lažnih računov so pozvani, da nakažejo denar na bančni račun na Poljskem. EUIPO je že stopil v stik s poljskimi bankami ter vložil kazensko ovadbo pri državnem tožilstvu v Varšavi. Kazenska preiskava je v teku.

Več (v angleškem jeziku) na tej povezavi.

maj (11)  april (15)  marec (16)  februar (6)  januar (7)