28.05.2020

WIPO PROOF

Nova storitev WIPO

Svetovna organizacija za intelektualno lastnino (WIPO) ponuja novo spletno storitev, ki nudi pomoč pri varovanju digitalnih stvaritev z generiranjem dokazov, da je bilo določeno delo ustvarjeno v določenem času (datum in čas nastanka). Orodje je varovalka v primeru možnih kršitev pravic intelektualne lastnine in se lahko uporabi tudi kot dokaz v pravnih sporih. Storitev ne nadomešča že obstoječih sistemov registracij, jih pa dopolnjuje.

Storitev lahko uporabljajo ustvarjalci s področja znanosti, umetnosti in gospodarstva. WIPO PROOF pomaga zavarovati digitalne datoteke poljubne velikosti, v kateri koli obliki, ne glede na to, ali so numerične, slikovne, besedne ali avdiovizualne. Varstvo datotek je možno na vseh stopnjah razvoja,  od zasnove do komercializacije. Kopija je shranjena na WIPO strežnikih v Švici.

Več (v angleškem jeziku) je na tej povezavi.

julij (2)  junij (13)  maj (11)  april (15)  marec (16)  februar (6)  januar (7)