27.11.2018

WIPO Priročnik dobre prakse za kolektivne organizacije

Primeri dobrih praks na področju kolektivnega upravljanja avtorske in sorodnih pravic

Svetovna organizacija za intelektualno lastnino (WIPO) je objavila publikacijo za naslovom "Good Practice Toolkit for Collective Management Organisations (CMOs)" , ki združuje primere dobrih praks na področju kolektivnega upravljanja avtorske in sorodnih pravic iz vsega sveta (zakonodaja, predpisi in kodeksi ravnanja).

Publikacija ni normativen ampak živ, delovni dokument, ki ga nameravajo še dopolnjevati. Vsi zainteresirani lahko poljubno uporabijo posamezne elemente dokumenta pri oblikovanju pristopa, ki najbolj ustreza njihovim specifičnim pogojem.

Priročnik je na voljo na: https://www.wipo.int/publications/en/details.jsp?id=4358

december (1)  november (8)  oktober (5)  september (7)  avgust (4)  julij (4)  junij (5)  maj (6)  april (5)  marec (9)  februar (6)  januar (7)