27.11.2018

WIPO organiziral prvi sodniški forum

Sodniki s področja intelektualne lastnine izmenjali poglede na najbolj pereče izzive

Svetovna organizacija za intelektualno lastnino (WIPO) je v Ženevi prvič organizirala forum za sodnike s področja intelektualne lastnine.

Generalni direktor WIPO Francis Gurry je poudaril, da je v dobi hitro napredujočega in postopoma vse bolj globalnega tehnološkega napredka čezmejna izmenjava informacij, strokovnega znanja in izkušenj med sodniki izjemnega pomena. "Tehnologija se razvija tako hitro, da temu (nacionalni) regulatorji komaj še sledijo. S tem se na prvi bojni črti znajdejo sodniki, saj so v sporih soočeni z vprašanji, ki izvirajo iz konkurenčnega boja med podjetji, zakonodaja pa se nanje še ni uspela odzvati."

WIPO namerava odslej z vsakoletno organizacijo tovrstnega foruma sodnike pritegniti k izmenjavi pogledov na najbolj pereče izzive, ki jih na področju pravic intelektualne lastnine prinašajo pospešena rast inovacij in čezmejna raba intelektualne lastnine. Otvoritvenega foruma se je udeležilo prek 100 sodnikov iz 64 držav, tudi iz Slovenije.

Program prvega sodniškega foruma je na voljo na: https://www.wipo.int/meetings/en/2018/judgesforum2018.html , novica WIPO pa na  https://www.wipo.int/pressroom/en/news/2018/news_0007.html

december (1)  november (8)  oktober (5)  september (7)  avgust (4)  julij (4)  junij (5)  maj (6)  april (5)  marec (9)  februar (6)  januar (7)