10.10.2018

Razglašeni finalisti nagradnega natečaja DesignEuropa

Slovenec med osmimi finalisti iz vse EU

Stol Nico Less, ki ga je za podjetje Donar d.o.o. zasnoval Primož Jeza, je bil razglašen za enega od finalistov med prijavljenimi modeli na nagradnem natečaju DesignEuropa v kategoriji malih in novo ustanovljenih podjetij.

Nico Less je preprost, a edinstven stol, ki je narejen iz filca (70 % filca je pridobljenega iz recikliranih plastičnih stekleničk). Oblika stola je kombinacija toplote in tlaka, ki ustvarjata udoben model, prilagodljiv obliki človeškega telesa. Žirija je izpostavila trajnost in enostavnost uporabe izdelka.

Nagradni natečaj DesignEuropa organizira Urad Evropske unije za intelektualno lastnino (EUIPO), s katerim želi nagraditi odličnost na področju modelov in njihovega upravljanja med imetniki registriranih modelov Skupnosti.

Nagrade DesignEuropa se podeljujejo v treh kategorijah: industrijska podjetja, mala in novo ustanovljena podjetja ter posebna nagrada za življenjske dosežke. Finaliste in dobitnika nagrade za življenjske dosežke je izbrala žirija natečaja DesignEuropa. Gre za ugleden odbor strokovnjakov s področij gospodarstva, oblikovanja in intelektualne lastnine.

Dobitniki nagrad v kategorijah industrijsko oblikovanje ter mala in novo ustanovljena podjetja bodo razglašeni na slavnostni podelitvi, ki bo 27. novembra 2018 v Varšavi. Predsednica žirije Luisa Bocchietto je ob razglasitvi finalistov izjavila:

„Naša žirija je imela pri izbiri osmih finalistov izmed tolikšnega števila izvrstnih prijav izredno težko, a hkrati prijetno nalogo. Vsi modeli, ki so bili izbrani med finaliste, prispevajo k uspešnem poslovanju njihovih podjetij ter so dokaz dobrega upravljanja pravic intelektualne lastnine in visokih estetskih vrednot.“

Izvršni direktor EUIPO Christian Archambeau je dejal:

„Naših osem izvrstnih finalistov predstavlja raznovrstnost industrijskega modela in njegovo uporabo v številnih gospodarskih panogah. To priča o pomembnosti modela kot dragocenega poslovnega sredstva in gibala ustvarjanja novih delovnih mest ter gospodarske rasti."

Več: https://euipo.europa.eu/ohimportal/sl/dea-home

november (3)  oktober (5)  september (7)  avgust (4)  julij (4)  junij (5)  maj (6)  april (5)  marec (9)  februar (6)  januar (7)