12.12.2019

Predavanje za študente Biotehnične fakultete

Študentom predstavljen patent

Urad RS za intelektualno lastnino (urad) je decembra že sedmič pripravil predstavitev patenta, modela in znamke študentom 2. stopnje Oddelka za lesarstvo Biotehnične fakultete.

Študentom je bil podrobneje predstavljen patent - kaj je patent, način pridobitve, prednosti, kako oblikovati patentno prijavo, pristojbne ter opis pridobitve slovenskega patenta ter najpomembnejše: zavedanje, da so patent in tudi ostale pravice intelektualne lastnine lahko velika prednost in korist. Urad si želi, da bi pridobljeno znanje koristilo vsaki generaciji študentov, ki pod mentorstvom svoje profesorice Dr. Manje Kitek Kuzman v okviru predmeta Konstruiranje in inovacije obiščejo urad. Biotehniška fakulteta ima do sedaj v Sloveniji že 17 podeljenih patentov.

julij (3)  junij (13)  maj (11)  april (15)  marec (16)  februar (6)  januar (7)