15.05.2020

Patentiranje rastlin in živali?

Mnenje razširjenega pritožbenega senata EPU

Razširjeni pritožbeni senat Evropskega patentnega urada (odbor) je izdal mnenje, da rastlin in živali, pridobljenih s postopki, ki so v svojem bistvu biološki, ni mogoče patentirati.

Senatje sprejel dinamično razlago izključitve iz patentnega varstva po točki (b) 53. člena Evropske patentne konvencije (EPK) in presodil, da se izključitev postopkov za pridobivanje rastlin ali živali, ki so v svojem bistvu biološki, iz patentnega varstva razteza tudi na rastlinske ali živalske proizvode, pridobljene izključno s postopkom, ki je v svojem bistvu biološki.

Več v (angleškem jeziku) je na tej povezavi.

november (8)  oktober (14)  september (9)  avgust (10)  julij (11)  junij (13)  maj (11)  april (15)  marec (16)  februar (6)  januar (7)