29.03.2010

Nove pristojbine EPU in spremenjen pravilnik o izvajanju EPK

Spremembe veljajo od 1. 4. 2010

1. aprila 2010 začnejo na Evropskem patentnem uradu veljati nove pristojbine in cene storitev. Od tega dne se uporablja tudi spremenjeni Pravilnik o izvajanju Evropske patentne konvencije. Večje spremembe zadevajo izločene evropske patentne prijave (pravilo 36(1) in (2)), prijave z več neodvisnimi patentnimi zahtevki (novo pravilo 62.a), nepopolno poizvedbo (pravilo 63), odgovor na razširjeno evropsko poročilo o poizvedbi (novo pravilo 70.a), spremembo evropske patentne prijave (pravilo 137(2) do (5)) in spremembo prijave (pravilo 161). Spremenjene določbe so v prevodu pravilnika označene z zvezdico.

november (7)  oktober (10)  september (5)  avgust (7)  julij (10)  junij (13)  maj (9)  april (5)  marec (10)  februar (14)  januar (12)