16.12.2011

Nova spletna posvetovalna platforma EPU

Prvi posvet se je že začel

Evropski patentni urad je vzpostavil novo spletno posvetovalno platformo za predloge sprememb evropskega patentnega prava in evropske patentne prakse. S to široko zasnovano platformo, ki je odprta za vse, želi omogočilti uporabnikom patentnega sistema zgodnejše vključevanje v zakonodajni postopek Evropske patentne organizacije.

Kako bo platforma delovala? EPU bo objavil na svoji spletni strani predhodne predloge sprememb evropskega patentnega prava in prakse, kot so večje spremembe Pravilnika o izvajanju Konvencije o podeljevanju evropskih patentov (EPK), Pravilnika o pristojbinah ali preizkuševalske prakse. Javnost bo nato povabljena, da predloži pripombe k predlogom in vsi odgovori bodo skrbno analizirani. S tovrstnim sodelovanjem javnosti želi EPU izboljšati preglednost in narediti spremembe sprejemljivejše za uporabnike patentnega sistema.

Prvi uporabniški posvet se je že začel in zadeva predlagano spremembo tretjega odstavka 53. pravila EPK. Zaključil se bo 20. januarja 2012.

>> Vir in več

avgust (6)  julij (10)  junij (13)  maj (9)  april (5)  marec (10)  februar (14)  januar (12)