03.02.2020

Izstop Združenega kraljestva iz EU

Kaj bo z mojo znamko in modelom Skupnosti?

Velika Britanija je s 1. februarjem 2020 zapustila EU, vendar sporazum o umiku določa, da v prehodnem obdobju, ki bo trajalo do 31. decembra 2020, zakonodaja EU v Veliki Britaniji še velja. To se nanaša tudi na uredbe o znamki in modelu Skupnosti.

Uporaba uredb o znamki in modelu Skupnosti v prehodnem obdobju vključuje zlasti vse vsebinske in postopkovne določbe ter pravila o zastopanju v postopkih pred Uradom EU za intelektualno lastnino (EUIPO). Posledično se vsi postopki pred EUIPO, ki vključujejo razloge za zavrnitev in se nanašajo na ozemlje Združenega kraljestva, prejšnje pravice, ki izvirajo iz Združenega kraljestva, ali stranke oziroma zastopnike s sedežem v Združenem kraljestvu, do konca prehodnega obdobja vodijo tako kot doslej.

Nadaljnje informacije v zvezi s položajem od 1. januarja 2021 bodo pravočasno objavljene.

Več (v angleškem jeziku) je na tej povezavi.

september (4)  avgust (10)  julij (11)  junij (13)  maj (11)  april (15)  marec (16)  februar (6)  januar (7)