03.06.2020

Intelektualna lastnina in umetna inteligenca

WIPO vabi k nadaljevanju razprave

Svetovna organizacija za intelektualno lastnino (WIPO) je objavila revidiran dokument o intelektualni lastnini in umetni inteligenci v okviru svojega stalnega posvetovanja z zainteresiranimi stranmi. Naslednje srečanje na to temo bo potekalo med 7. in 9. julijem 2020 kot virtualno srečanje v treh dnevnih sejah od 13:00 do 15:00.

Prvi pogovor WIPO o intelektualni lastnini in umetni inteligenci je WIPO organiziral septembra 2019 za države članice in druge zainteresirane strani in na ta način želel zbuditi razpravo, da bi skupaj poiskali odgovore na vprašanja. Dokument z rezultati posvetovanja vsebuje več kot 250 prispevkov in predlogov z vsega sveta, ki so jih prispevale države članice, akademske, znanstvene in zasebne organizacije ter posamezniki, kar kaže na veliko zanimanje za to področje.

Več (v angleškem jeziku) je na tej povezavi.

julij (2)  junij (13)  maj (11)  april (15)  marec (16)  februar (6)  januar (7)