23.11.2018

EUIPO objavil video vodič o orodju TMclass

Vodič na voljo tudi v slovenskem jeziku

Urad Evropske unije za intelektualno lastnino (EUIPO) je v sodelovanju z nacionalnimi uradi za intelektualno lastnino v okviru European Cooperation eLearning projekta, ki je potekal v maju, objavil video vodič na temo orodja TMclass. Vodič je na voljo v 25-ih jezikih, tudi v slovenščini.

Ob vložitvi zahteve za registracijo znamke mora  prijavitelj priložiti seznam proizvodov oziroma storitev, ki jih bo tržil pod prijavljeno znamko, pri čemer jih je potrebno razvrstiti v skladu z mednarodno Nicejsko klasifikacijo blaga in storitev. Pri razvrstitvi v ustrezne razrede si prijavitelj lahko pomaga z orodjem TMclass. To je orodje, ki pomaga poiskati in razvrstiti blago in storitve (izraze) v ustrezne razrede po Nicejski klasifikaciji. S pomočjo orodja TMclas je možno tudi prevesti seznam blaga in storitev ter preveriti, ali se ti izrazi pojavljajo v klasifikacijskih podatkovnih zbirkah sodelujočih uradov.

Video vodič je dostopen na: https://euipo.europa.eu/knowledge/course/view.php?id=3326

Video vodič v slovenskem jeziku: https://euipo.europa.eu/knowledge/course/view.php?id=3385

december (1)  november (8)  oktober (5)  september (7)  avgust (4)  julij (4)  junij (5)  maj (6)  april (5)  marec (9)  februar (6)  januar (7)