12.11.2018

Espacenet praznuje

20 let iskalnika

Espacenet je baza Evropskega patentnega urada, ki omogoča prost dostop do podatkov o izumih in tehničnih izboljšavah od 19. stoletja do danes. Dostopen je začetnikom in naprednim uporabnikom ter vsebuje več kot 100 milijonov patentnih dokumentov z vsega sveta. Dodatni podatki so tudi informacije, ali je bil posamezni patent podeljen in ali je še vedno veljaven. Espacenet je mogoče uporabljati za poizvedbe po patentnih objavah, strojno prevajanje patentnih dokumentov, spremljanje razvoja novih tehnologij, iskanje rešitev za tehnične težave in spremljanje razvoja konkurence. Poizvedbe je mogoče narediti tudi v slovenskem jeziku.

Več: https://si.espacenet.com/

december (1)  november (8)  oktober (5)  september (7)  avgust (4)  julij (4)  junij (5)  maj (6)  april (5)  marec (9)  februar (6)  januar (7)