10.07.2020

3D-tiskanje – EPU konferenca

13. - 16. julij 2020

Evropski patentni urad (EPU) skupaj z Uradom Evropske unije za intelektualno lastnino (EUIPO) prek spleta organizira konferenco, posvečeno 3D-tiskanju. Dogodek bo potekal med 13. in 16. julijem. Udeleženci se lahko konference udeležijo glede na njihove želje in potrebe – na posamezen dan, vse štiri dni ali si ogledajo posamezne seje. Udeležba je brezplačna.

3D-tiskanje ali aditivna proizvodnja se uporablja v raznolikih panogah in omogoča izdelavo izdelkov, kot so protetika, umetni koralni grebeni, letalske komponente in celo 3D-tiskani domovi. Izdelke je mogoče prilagoditi, zmanjšati logistične stroške in povečati proizvodne cikle. Priložnosti so neizmerne. Vendar pa - kakšne izzive predstavlja, zlasti ko gre za intelektualno lastnino? 3D-tiskanje vpliva na različna področja varstva intelektualne lastnine, vključno z avtorsko pravico, patenti in zunanjimi oblikami izdelkov.

Na konferenci bodo strokovnjaki - oblikovalci politike, podjetniki, investitorji in izumitelji delili svoje izkušnje in poglede. Obeta se živahen in privlačen dogodek za MSP, raziskovalce in strokovnjake za intelektualno lastnino.

Več o dogodku in prijava je na tej povezavi.

avgust (5)  julij (11)  junij (13)  maj (11)  april (15)  marec (16)  februar (6)  januar (7)