Skoči do osrednje vsebine

Urad za intelektualno lastnino

  • Vsako pomlad, 26. aprila, obeležujemo svetovni dan intelektualne lastnine. Ta dan je priložnost, da poudarimo vlogo, ki jo imajo pravice intelektualne lastnine pri spodbujanju inovativnosti in ustvarjalnosti. Kampanji se z različnimi aktivnostmi pridružujemo tudi na Uradu za intelektualno lastnino, med drugim z brezplačnim spletnim predavanjem za širšo javnost 24. aprila.

  • V Kosovelovem domu v Sežani je od danes dalje na ogled razstava o tehnoloških inovacijah, ki nam pomagajo v boju proti požarom. Na razstavi si je mogoče ogledati razvoj gasilske opreme, maketo slovenskega satelita, ki zaznava in spremlja požare, se preizkusiti v gašenju požara s pomočjo 3D očal ter izvedeti, kdaj bo Kras ponovno ozelenel. Razstava bo na ogled do 21. aprila, vstop je brezplačen.

  • Zainteresirane strokovnjake s področja intelektualne lastnine vabimo k sodelovanju pri izvajanju storitve s področja uveljavljanja pravic intelektualne lastnine (poimenovane IP Scan Enforcement) v okviru Sklada za pomoč malim in srednje velikim podjetjem Urada Evropske unije za intelektualno lastnino.

Novice

  • Podjetjem na voljo sredstva Evropske unije za varstvo intelektualne lastnine

    Sklad za pomoč malim in srednje velikim podjetjem (MSP) je shema nepovratnih sredstev, katere namen je pomagati MSP s sedežem v Evropski uniji na področju pravic intelektualne lastnine. Gre za pobudo Evropske komisije, ki jo izvaja Urad Evropske unije za intelektualno lastnino (EUIPO) ob podpori uradov za intelektualno lastnino držav članic.

  • Evropski patentni urad je predstavil strateški načrt do leta 2028

    Upravni svet Evropske patentne organizacije je včeraj sprejel nov strateški načrt Evropskega patentnega urada, ki predstavlja pomemben korak naprej v prizadevanjih za trajnost poslovanja. Strateški načrt temelji na petih dejavnikih in vključuje kazalnike uspešnosti, ki bodo zainteresiranim stranem omogočili vpogled v napredek v okviru vsakega dejavnika.

  • Seznam strokovnjakov za izvajanje storitve IP Scan Enforcement

    Objavljen je seznam strokovnjakov s področja intelektualne lastnine, ki bodo v Sloveniji za mala in srednje velika podjetja (MSP) izvajali storitev s področja uveljavljanja pravic intelektualne lastnine (poimenovane IP Scan Enforcement) v okviru Sklada za pomoč malim in srednje velikim podjetjem Urada Evropske unije za intelektualno lastnino (EUIPO).

Dogodki

  do
Kosovelov dom Sežana

Razstava Tehnologija proti požarom – izumi, ki nam pomagajo ustvarjati boljši svet

Razstava je namenjena ozaveščanju o nastanku, preprečevanju in posledicah gozdnih požarov ter ponovnemu pogozdovanju. Na interaktiven način bo predstavljena vloga inovacij in tehnologije pri spopadanju z gozdnimi požari. Ogledali si boste lahko tudi predmete, zavarovane s pravicami industrijske lastnine.

  do
spletno predavanje

Spletno predavanje Osnove intelektualne lastnine

V počastitev svetovnega dneva intelektualne lastnine 2024 bomo na uradu izvedli brezplačno spletno predavanje o osnovah intelektualne lastnine. Na predavanju bomo predstavili kaj je intelektualna lastnina, kako jo varujemo pri nas in v svetu ter kako pravice intelektualne lastnine podpirajo inovativnost in kreativnost, ki sta potrebni za tlakovanje poti do trajnostne prihodnosti.